Historien om hvordan der kom fiber i Kirkestiens i 2020

De fleste grundejere i vores forening fik i forsommeren 2018 et ark ind i deres postkasse fra firmaet Gigabit, der var på vej gennem Vanløse og Brønshøj med fiberbredbånd.

Frist for tilmelding 1. august 2018 i vores område

Gigabit satte en frist som hed den 1. august 2018, hvor de ønsker 25 %  tilslutning førend de vil gå igang med at etablere fibernet gennem nye områder i Brønshøj og Vanløse og dermed også Kirkestiens Grundejerforening.

Prisen

Man betalte 12.000 kr ved bestillingen. Pengene betales samtidig  med tilmeldingen. 5 års forbrug med up/down  hastighed på 100/100 mbit/s inkluderet i startprisen

Start betalingen dækker bredbåndsforbrug de første 5 år.

Hvad gør man ved salg ?

Ved salg af hus må man selv prøve at tillægge værdien af denne aftale til salgsprisen, hvis man vil have pengene hjem igen. Jeg tror at huset i de fleste tilfælde vil være lettere at sælge med fibernet, og dermed at en evt. salgspris vil være højere.

Forbrug inkluderet

De første 5 år er forbrug med hastighed 100 Mbit/s op/ned inkluderet i prisen.

Det er en ægte fiberløsning helt frem til huset, hvor 2 små bokse er det eneste synlige spor efter installationen. 

Køb af ny router ikke nødvendig.

Hvis din gamle router er hurtig nok kan den fortsat bruges. Tilbuddet indbefatter ikke leverance eller krav om køb at ny router hvis man har  en i forvejen.

Hvornår starter leverancen ?

Frem mod sommeren 2020 kom Gigabit forbi Højstrupvej og startede leverancen op, først med lidt problemer men fra 1. august 2020 kørte det  og Gigabit påbegyndte 5 års fri internet at tælle leverancen, som startet.

Den 23 juli 2020 skrev Gigabit ud at de ville fordoble hastigheden uden beregning således at vi siden har haft 200/200 mbit/s op/ned.

Hvad med TV pakker?

Der er ikke nogen tv-pakke knyttet til denne aftale.

Ønsker du derfor at streame dit tv signal må du selv indgå en aftale om dette.

Gigabit skifter navn 

11. juni 2021 skiftede Gigabit navn til Wizer

Wizer bliver købt af OneFiber

10Juni 2022 bliver Wizer solgt til OneFiber 

TDC kom med fiber i slutspurten 

Danmarks store kobber og telefon udbyder var meget længe om ikke at ville investere i  fiber i villakvarterer, som vores, fordi opbakningen til en fælles udrulning ikke kom over 15-20% i årene fra 2000 og frem til 2018.

Da Gigabit var godt halvvejs igennem gravearbejdet tilbød TDC alle en gratis tilslutning til alle, så hele vores kvarter blev derfor i 2022 gennemgravet – mest i fortovene, hele to gange med nye fiber kabler.

Så har du ikke en fiberinstallation i dit hus allerede så skulle der være mulighed for at få det tilsluttet  af hele to to fiberleverandører.

Redigeret 20JUN22

Torben Wittchen

Del på Facebook ved at klikke her: