Må man parkere med trailer?

Påhængskøretøjer (herunder campingvogne mv.) med tilladt totalvægt over 2000 kg, må ikke parkeres i tidsrummet kl. 19.00-07.00.

Påhængskøretøjer (herunder campingvogne mv.) med tilladt totalvægt på højest 2000 kg, må kun parkeres i indtil 24 timer, det gælder uanset om påhængskøretøjet er til- eller frakoblet en bil. (jf. Bekendtgørelse om standsning og parkering i København, 1. marts 2014, §2)

Det gælder både på foreningens private og offentlige veje.

Trailere skal altså ind på grunden når de parkeres, og man må ikke overnatte i campingvogne når de holder på vores veje. .

Må bilen holde 5 meter fra hjørnet, hvis der af- eller pålæsses varer?

Nej, bilen skal i alle tilfælde stilles minimum 10 meter fra vejkryds.

Hvorfra opmåles et vejkryds?

Vejkryds opmåles fra den tværgående kørebane eller cykelstis nærmeste kant.

Må jeg holde foran en indkørsel? 

Nej, og heller foran din nabos indkørsel, selv efter aftale med naboen. Det er altid ulovligt hvis der er anlagt brosten til overkørsel af  fortovet.

Må jeg holde med to hjul på fortovet i Københavns Kommune? 

Nej, kun hvis der er afmærket til det, og det er der pt. ikke i vores forening. Hvis der ikke er afmærket, skal bilen parkeres ved kørebanens yderkant.

Hvem skal jeg kontakte hvis der holder biler ulovligt?

Såfremt du bliver opmærksom på en ulovlig parkering, kan du lave en anmeldelse via hjemmesiden eller APP’en  www.givetpraj.kk.dk

Du skal vælge Parkering, under Kategori, og Bil under Element, hvorefter du kan vælge Ulovlig parkeret, så kommer henvendelsen frem til rette vedkommende

Telefon: 70 80 80 90

Mailvagthavende@tmf.kk.dk

Du kan læse mere her parkering i København

Københavns Kommune skriver om veje

Parkeringsinfo skriver generelt om parkering