Mekanisk rensning af fortove og kantstene udføres i slutningen af marts 2019.

af bestyrelsesmedlem Henrik Kristensen

Som nævnt i foreningens netop omdelte blad (med indkaldelse til generalforsamling den 8. april 2019) har bestyrelsen besluttet, at få foretaget en tiltrængt grundrensning af fortovene dvs chaussestensbånd og kantstene samt udbedring af grusrabatterne, hvor det trænger.

Anlægsgartnerfirmet Grøn Vækst påtænker at starte arbejdet den 18. marts – og forventer at det vil pågå i cirka 10 dage. Arbejdsopgaven er fordelt i 3 etaper.

Mekanisk rensning

Føste etape omhandler en mekanisk rensning af foreningens cirka 2000 meter chaussestenskantbånd med ukrudtsbørste. Efterfølgende fjernes det afrensede ukrudt af med en fejesugebil. Denne del forventes at vare 4 dage og foretages uden, at der skal fjernes biler eller foretages afspærringer.

Fejning og rengøring af kantstene

Anden etape indebærer en fejning og rengøring af kantstene med en fejesugebil. Dette forventes at vare 2 dage, og vi skal være indstillet på at der vil være parkeringsforbud i vejenes ene side, når der renses. Grøn Vækst opstiller kegler med informationer og skiltning i god tid før arbejdet – venligst tilse, at jeres køretøjer ikke spærrer for arbejdet.

Udbedring af områder med slotsgrus der er ukrudtsødelagt

Tredje etape omfatter udbedring af de områder, hvor der er slotsgrus udlagt som toplag i forkanterne. Det ukrudstødelagte toplag skrabes af med minigraver og bortskaffes til godkendt deponi. Denne del af arbejdet kræver adgang til forkanterne på de steder, hvor der er slotsgrus, men biler kan parkere som normalt. Du kan hjælpe arbejdet ved helt generelt ikke at have noget stående på dit fortov i disse dage.

Vi forventer, at når kalenderen siger april, har vi igen toptunede og rengjorte fortove.

Dampning med minitraktor

Forslag om løbende vedligehold af de nyrenoverede fortove er sat til afstemning på generalforsamlingen. Dette vedligehold foretages med dampning fra en minitraktor og får ikke indflydelse på daglig parkering medens arbejdes udføres.

Ordbog:

 Bagkant = fra fortovsflisernes bagkant til din matrikel

Forkant = fra fortovsfliserne forkant til kantsten

Chaussestensbånd = de ”kvadratiske brosten” som på visse veje er nedlagt i forkanterne

Slotsgrus = Det grus lag, der er anvendt som toplag i forkanten på visse veje.

NB: Bagkanter rengøres ikke – det er grundejerens egen pligt at renholde denne del.

 

Del på Facebook ved at klikke her: